Planten, perkgoed, bloemen en boompjes… Ze vormen de ‘groene draad’, maar de tuin anno 2019 is zoveel meer dan alleen een gebied met een tuinsetje en wat groen. Het wordt namelijk meer en meer het verlengde van het huis. De mogelijkheden om je tuin om te toveren tot het verlengstuk van je huis zijn legio. Optimaal genieten is het devies en daarvoor hoef je niet in een tropisch oord te wonen. Met een paar kleine of desgewenst grote aanpassingen kun je namelijk ook in ons doorgaans koude kikkerlandje bijna het hele jaar door buiten genieten. Een veranda met buitenkeuken is daar een mooi voorbeeld van.

Het voorjaar nadert – gelukkig – met rasse schreden. Wie zijn tuin nog niet anno 2019 heeft ingericht kan nu lekker aan de slag om ervoor te zorgen dat het dit voorjaar en deze (na)zomer buiten goed toeven is. Haal het ultieme buitenlevengevoel naar je tuin. Maar hoe?

Kokkerellen in het zonnetje
Wie optimaal van het buitenleven wil genieten, kookt en eet buiten. Natuurlijk kun je een lekkere, makkelijke maaltijd bereiden op een simpel barbecuetje of een mooi diner in elkaar draaien in de keuken om het buiten te serveren. Maar veel leuker is het om een volwaardig gerecht te maken in je eigen buitenkeuken! Lekker bij of zelfs met de gasten of je eigen gezin… De aanschaf van een verrijdbare of permanente buitenkeuken is even een investering, maar zal je de komende jaren enorm veel plezier geven. Vergeet niet bij een permanente buitenkeuken een gootsteen te overwegen. Dan kun je buiten afwassen en opruimen en blijft het binnen lekker schoon!

Een heel jaar buiten genieten
Logischerwijs zijn veel mensen huiverig om veel geld te investeren in hun tuin. ‘Want in Nederland heb je daar zo weinig aan.’ Maar dat is niet helemaal waar! Met een paar aanpassingen die zowel mooi als praktisch zijn kun je bijna het hele jaar genieten van je tuin. Met een mooie veranda kun je bij regen, maar met een aangename temperatuur gewoon buiten blijven zitten. Dat maakt de veranda een goede investering. Met een veranda bij je huis kun je sfeervol genieten van lekker weer en mooie avonden zonder dat je ervoor de deur uit hoeft. Wat wil je nog meer?