Nu het voorjaar is aangebroken en we steeds vaker kunnen genieten van fijne zonnige dagen, is het de hoogste tijd om weer regelmatig in onze tuin te ontspannen. Het liefst met zoveel mogelijk ruimte. Opruimen is dan ook het devies, zodat je zo min mogelijk storende elementen in jouw oase van rust hebt. Welke middelen kunnen je daarbij helpen?

De zwarte, groene en papierkliko. Ze staan niet echt mooi in je tuin. Toch is het een noodzakelijk kwaad. Niemand zit te wachten op van die bakbeesten in de tuin en dan is de kliko-ombouw een ideale oplossing. Dit product zorgt ervoor dat je afvalcontainers niet meer zichtbaar zijn in de tuin. Ze worden netjes afgeschermd door middel van een houten of kunststoffen ombouw en dat zorgt meteen voor een prettiger aangezicht.
Bovendien zorgt een kliko-ombouw ervoor dat je minder last hebt van stank, waardoor je ook minder snel ongedierte in je tuin zult aantreffen. Mocht je toevallig je tuintegels willen schoonmaken of is het tijd om het afval aan te bieden, dan kun je de afvalcontainer toch nog gemakkelijk naar een ander plekje rijden.

Tuinopbergers
Niet alleen een kliko-ombouw helpt je bij het opgeruimd en overzichtelijk houden van je achtertuin. Wanneer je je tuin hebt opgefleurd en de nodige bloembollen hebt gepland, moet je je handschoenen en schep toch ergens opbergen. Een speciaal rekje voor tuingereedschap in je schuur zorgt ervoor dat je je tuingereedschap veilig en overzichtelijk op kan ruimen. Voor het grotere tuingereedschap zijn tegenwoordig ook handige opberg­systemen te koop. Heb je liever alles bij elkaar? Dan is een tuinkast misschien wel iets voor jou. Dit meubilair, wat in verschillende materialen te verkrijgen is, biedt jou genoeg ruimte om je grasmaaier, fiets, tuin­stoelen én barbecue op te bergen. Bovendien zorgt zo’n kast ervoor dat jouw spullen droog en veilig staan. Heb je een loungeset in de tuin en komt er een zomers regenbuitje aan? Geen probleem. Met een (op maat gemaakte) opbergbox zijn jouw kussens goed beschermd en blijven ze keurig schoon en droog.

Tuinslang
De tuinslang is onmisbaar in de tuin. De planten verzorgen, de ramen zemen, de auto wassen of de tuintegels afspuiten… We gebruiken hem vaker dan je verwacht. De tuinslang is echter vaak een doorn in het oog als je die niet netjes opruimt. Een speciale houder zorgt ervoor dat je de slang niet op een hoopje hoeft te laten slingeren. Ook een krimptuinslag is een mogelijkheid. Na gebruik krimpt deze slang tot een minimaal pakketje dat je vast en zeker in je tuinkast of schuurtje kwijt kunt.

Trellisscherm
Ga je voor een zelfgemaakte én trendy oplossing, dan kun je niet om het trellisscherm heen. Van het houten geraamte kun je heel gemakkelijk een toffe opberger maken door er haakjes aan te bevestigen. Van de gieter tot je schepjes, ze kunnen er allemaal opgehangen worden en het ziet er nog knusuit ook! Klein afdakje erbovenen een hippe oppottafel en je tuinierhoekje is een feit!

Genoeg mogelijkheden
dus om je tuin lekker
opgeruimd te houden!