We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is. Als jij je welverdiende uurtjes slaap haalt, ben je productiever, fitter en zit je lekkerder in je vel. Alleen maar voordelen dus. Het is dan ook belangrijk om te investeren in je slaapkamer. Naast een kalme, fijne omgeving is het een goed idee om eens kritisch naar je bed te kijken. En daarmee bedoelen we niet of deze netjes is opgemaakt en een mooi hoeslaken heeft. We hebben het nu over je matras.

Het is waarschijnlijk een van de meest gebruikte voorwerpen in je huis, maar één van de laatste dingen waar je aan denkt als je geld wilt uitgeven.

Waarom?

  • Een matras gaat gemiddeld acht jaar mee. Daarna verliest deze de veerkracht en stabiliteit die je lichaam nodig heeft.
  • Een matras is na acht jaar gemiddeld 3 kilo zwaarder. Dit is allemaal vocht dat het matras niet kwijt kan.
  • Elke week verlies je ongeveer 3 liter zweet tijdens het slapen, ondanks dat het merendeel verdampt, is het niet fris.
  • Heb jij je matras weleens gewassen? Waarschijnlijk niet, en dat zegt genoeg.

Maar, schaam je niet. Je bent niet de enige. En mocht je nog niet toe zijn aan een nieuw matras: zorg er dan voor dat je minimaal vier keer per jaar je matras omdraait. Zowel het hoofd- en voeteinde als het keren van het gehele matras. Op deze manier gaat je matras langer mee en blijft deze langer zijn stabiliteit behouden.