Als je je eigen huis helemaal naar je eigen zin kunt laten bouwen, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je echt je droomhuis laat bouwen. De allereerste stap voordat de architect kan gaan tekenen, is het kiezen van een bouwstijl. En dat is moeilijk! Want als je weet dat, op bestemmingsplantechnische zaken na, alles kan, waar begin je dan? Daarom een korte rondleiding door bouwstijlenland. Gewoon ter inspiratie, combineer en selecteer naar hartelust. Alles om jouw huis uniek te laten zijn!

modern
Rechte lijnen, veel glas, open indelingen en opvallende materialen. Dat kenmerkt de moderne woonstijl. Strak, kubussen, kleine en soms gedurfde verrassingen in het ontwerp. Daar moet je van houden als modern jouw ding is. Combineer hiermee duurzaamheid en milieu en je bouwt zo een huis voor de toekomst.

klassiek
Klassiek is echt altijd goed. Daar kun je alle kanten mee op. Het is tijdloos en nog charmant ook. Niet voor niets dat deze bouwstijl enorm populair is. Charmant & tijdloos…. Sierlijk en statig tegelijk. Door de symmetrie bijzonder stijlvol en je kunt er hele fijne details aan toevoegen. Denk hierbij aan een mooie sierlijst, imposante voordeur of een gemetseld oortje in de gevel.

jaren ‘30
Ook de Jaren ’30-bouwstijl zie je vandaag de dag steeds vaker terug in het straatbeeld. Details die simplistisch & strak zijn zorgen voor die typische uitstraling. Combineer strakke en vloeiende lijnen, opvallende goten, grote geveloverstekken en natuurlijk de typische steenkleur voor een karakteristiek huis in stijl.

landelijk
Toegegeven, een landelijk huis staat niet mooi in iedere straat en moet echt wel in een bepaalde omgeving staan. Maar áls je een landelijk huis bouwt, kun je tot in detail losgaan. Alle moderne eisen zorgen voor optimaal wooncomfort en ruimte, maar met volop natuurlijke en historische details. Traditionele designs, nostalgische aankleding en verrassende vormen. Met een rieten dak, wit gepleisterde stenen en een weelderige  voortuin is het plaatje compleet!

eigentijds
Heb je helemaal geen zin om je aan een vaste stijl te houden, ga dan voor eigentijds!  Alles mag! Speelse elementen in de gevels, bijzondere kleuren, opvallende glaspartijen en bijzondere materialen. Uniek, opvallend en helemaal naar je eigen wens!