Grijze, donkere en verweerde vloeren, in allerlei geometrische vormen. De voorbije jaren bepaalden zij de vloertrends. Die tijd lijkt voorbij. Vloeren mogen weer puur en elegant zijn. Hout, natuursteen en warme kleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Een natuurlijke uitstraling in huis gaat het dit jaar helemaal maken. Aan hout kan dan natuurlijk niet worden voorbijgegaan. Logisch natuurlijk: een mooie houten vloer is tijdloos, straalt warmte uit en heeft karakter. Bovendien geeft een houten vloer direct sfeer en gezelligheid aan een ruimte. Wie echt lef heeft, geeft zijn of haar houten vloer een persoonlijk tintje door hem in een stoere trendkleur, zoals marineblauw, te beitsen.

Combineren
En als we dan toch met hout aan de slag gaan: ook houten meubels mogen weer van stal worden gehaald. Voor de ultieme natuurlijke uitstraling mag hierbij naar hartenlust worden gecombineerd met verschillende soorten hout. Liefhebber van accenten? Hout kleurt ook mooi met goud- en kopertinten. Of kies voor rotan accessoires om weer met net iets anders uit de hoek te komen.

 

Laminaat
Wie een trendy houtlook wil voor een vriendelijke prijs, is de aanschaf van een laminaatvloer zeker het overwegen waard. Laminaatvloeren hebben vandaag de dag namelijk een nog nauwelijks van echt te onderscheiden houtstructuur. Ook met een wat beperkter budget kunnen we vol overtuiging voor een natuurlijke uitstraling in huis gaan.

Kurkvloer
De in de jaren ’80 zeer populaire kurkvloer maakt dit jaar een spectaculaire comeback. Een stukje nostalgie dus in een moderne trend. De sfeervolle vloer is in onze woonkamers dan ook in opmars. Ook kurk is prima te combineren met verschillende soorten hout. Combineer kurk met bijvoorbeeld een oude houten tafel en je gooit gegarandeerd hoge ogen.

Natuursteen
Natuursteen komt ook weer terug. Degelijk materiaal, maar daarvoor moeten we doorgaanswel aardig in de buidel tasten. Gelukkig bestaan er ook vinyl (PVC) vloeren: zeker zo mooi en dat past daardoor misschien net iets meer binnen het budget. De populariteit van de PVC-vloer neemt de laatste jaren alsmaar toe. Niet voor niets, want de vloer is geluiddempend, onderhoudsvriendelijk, geschikt voor vloerverwarming én in iedere look te krijgen. Ga je voor een marmer­effect? Geen probleem! Geef je de voorkeur aan een stoere betonlook? Kies maar uit!

Tegelvloer
‘Last but not least’ is er nog de tegelvloer. Tegels zijn er in alle soorten, maten en looks waardoor ze passen in ieder interieur en in elke ruimte. Tegelvloeren zijn er bovendien in uiteenlopende soorten diktes, vormen en kleuren. De trend van 2018 is terracotta. Tegels in deze kleurstelling zorgen voor een natuurlijke, krachtige en ook warme look.