Een fijn huis mag op zijn tijd natuurlijk best een beetje rommelig zijn, maar we vinden het toch wel fijn als het geen chaos wordt. Het valt niet altijd mee om voor alle leuke, handige of noodzakelijke spulletjes een vast plekje in huis te vinden, maar alleen dan blijft het lekker opgeruimd én vinden we alles snel weer terug. We hoeven echt niet direct een gigantische kast te plaatsen, want met een beetje creativiteit hebben we meer (opberg)ruimte dan we denken. Het is alleen een kwestie van optimaal benutten.

schap in de trap
Eigenlijk hebben we meer loze ruimte in huis dan we denken. Bijvoorbeeld onder de trap. We zetten er vaak wel een hippe opbergmand neer, maar er is zoveel meer mogelijk. Steeds meer bedrijven specialiseren zich in het creëren van opbergruimte onder de trap. Een perfect op maat gemaakte inbouwkast mét deuren geeft ons zoveel meer ruimte. Het is even een investering, maar het maakt de trap helemaal af én we kunnen de schappen helemaal zelf indelen. Veel kleine vakken of juist schappen voor grote items zoals de stofzuiger? We kunnen helemaal zelf kiezen… Indelen maar!

opruimen en opbergen
Een grote inbouwkast is soms te veel van het goede, maar we zijn natuurlijk dol
op verborgen plekjes. Steeds meer ontwerpers houden daar rekening mee en komen met dubbele bodems. We kunnen zóveel spulletjes kwijt in de salontafel of eetkamertafel. Til het tafelblad op et violá… een zee van ruimte. Een boxspring heeft vaak een superhandige opbergfunctie, zodat we er al onze
winter- of zomerkleding in kwijt kunnen. Zin in een nieuwe poef? Hoe fijn is het
als we er ook nog (foto)boeken of speelgoed in op kunnen bergen?

 

‘Het is alleen een kwestie
van optimaal benutten’

sfeer en meer
Lambrisering is helemaal hot! En het leuke is dat het niet alleen voor een (landelijke) sfeer zorgt, want met een beetje handigheid wordt het een verborgen giga-kast waar we echt héél veel spulletjes in kwijt kunnen. Het kost ons praktisch geen ruimte, maar het levert een fijne oplossing voor rondslingerende spulletjes.

show it!
Natuurlijk hebben we heel veel items die we eigenlijk helemaal niet hoeven te verstoppen. Boeken mogen gezien worden, evenals ons retro-servies en
waardevolle souvenirs. In een mooie vitrinekast, op speelse kubussen aan de muur, samengevoegd als eyecather… laat ze zien, die tastbare herinneringen!