We hebben er allemaal wel eentje (of twee). Onmisbaar, maar toch zwaar onderschat waar het een bijdrage aan het interieur betreft. Een trap wordt namelijk vooral als functioneel gezien, terwijl diezelfde trap (wellicht in een aan jasje) toch echt van waarde kan zijn voor het interieur. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos, dus het loont echt de moeite om aandacht te besteden aan het uiterlijk van de trap. Er zijn een aantal trends in ontwikkeling die je niet mag missen, want alleen stofferen is verleden tijd.

We gaan ons steeds meer realiseren dat een trap in een woning een sfeerbepalend onderdeel is van het interieur. In veel woningen is de bestaande trap een visitekaartje en bepaalt het voor een belangrijk deel de eerste indruk van onze gasten. Het is dan ook vanzelfsprekend geworden om de trap te betrekken bij de rest van het interieur. Dat kan op verschillende manieren, ook het veranderen van alleen de uitstraling van onze trap is mogelijk!

Bekleding

In een modern en open interieur vormt de trap vaak een beeldbepalend object in de ruimte. Of hij nu in de gang of woonkamer uitkomt, de trap neemt in de meeste huizen een opvallende plaats in. Dan is het belangrijk dat deze er goed uitziet en aansluit bij de rest van het interieur. Dat kun je doen door de trap te bekleden met stof, tapijt of een traploper. Bovendien zorgt de bekleding voor een zachtere ondergrond, strakkere afwerking en een onderhoudsvriendelijk geheel. Op die manier kun je zelf het perfecte woonplaatje samenstellen. Stoffering is in alle soorten en maten leverbaar en sluit dus perfect aan op ieder interieur.

Composiet

Willen we wat anders dan stof of hout, dan kunnen we kiezen voor composiet. Dit zeer sterke materiaal is samengesteld uit graniet, kwarts en harsen en dus uitermate geschikt om te gebruiken als trap. Een composieten trap is hygiënisch, hittebestendig, krasbestendig, stootvast en slijtvast. Dat is wat we zoeken, want dan hebben we héél lang plezier van onze keuze. De trap is heel gemakkelijk schoon te houden, in tegenstelling tot stof en dát is in ons drukke bestaan zeker een pluspunt. Het materiaal kan als één geheel worden gemonteerd, zodat het lijkt alsof het uit één stuk bestaat. Voor nog meer eenheid kiezen we ervoor om vanuit de trap ook een vloer van tegels te leggen van hetzelfde materiaal. Strak en stijlvol!

Innovatief

Maar het kan natuurlijk ook helemaal anders. Als we echt iets bijzonders van onze trap willen maken, kiezen we voor iets opvallends als een glazen trapleuning. In de meeste gevallen is de leuning van hout, maar je kunt ook spelen met het materiaal. De glazen trapleuning is momenteel een ware interieurtrend. De look is strak en minimalistisch en daarmee perfect voor bijvoorbeeld een industriële woonstijl. Het heeft iets unieks en geeft daarmee je hal een heuse opknapbeurt. Daarnaast geeft de leuning de hal een frisse en rustige uitstraling. Ook wat betreft de traptreden kan er natuurlijk gespeeld worden met het materiaal, maar ook met de kleur. In sommige gevallen kunnen verschillende kleuren op één trap een mooi contrast geven dat perfect aansluit bij de stijl van ons huis.