De verwarming is doorgaans een noodzakelijk kwaad in ons interieur. Ben je niet gezegend met bijvoorbeeld vloerverwarming of designexemplaar, dan heb je twee opties voor je radiotoren; hide or pimp. Wij 5 ideeën op een rijtje.

1 Ombouwen
Ben je de radiator liever kwijt dan rijk? Dan is een verwarmingombouw een voor de hand liggende optie. De verwarming lijkt zo meer op een kastje dan op een radiator, waardoor hij minder opvalt. Je kunt zo’n cover prima zelf maken. Kopen kan natuurlijk ook. Van romantisch en krullerig tot strak en trendy.

2 Lekker zitten
Wil je de radiator niet de aandacht laten trekken, maar wel functioneel inzetten, dan is het een leuk idee om er een heerlijk zitje ervan te maken. Plaats een brede plank op de verwarming, aangevuld met kussens, een vloerkleedje en wat leuke decoratie en je hebt een tof warm bankje waar je heerlijk een kop koffie kunt drinken of een boek kunt lezen.

 

3 Hot sidetable
Onze favoriete oplossing is en sidetable of schrijftafel als ombouw. Met een beetje handigheid (of toeval) past dit hippe meubelstuk prima rond je radiator. Met een fijne stoel ervoor, zie je van de verwarming (bijna) niets meer en je zit heerlijk warm te werken, schrijven of lezen. Ook voor de kids kun je er een tof hoekje van maken.

 

 

4 Vermomming
Het is misschien niet voor de hand liggen, maar met een beetje fantasie kun je de radiator op een grappige manier vermommen. Wat denk je ervan om er een schaap van de maken? Of het lijf van een robot? Een regenboogverwarming? De mogelijkheden zijn er volop! Ideaal voor de kinderkamer. In bijvoorbeeld de studeerkamer of huiskamer kun je er een pseudo-boekenkast van maken door er boeken in te plaatsen. Of hang er potjes vol planten aan. Echte die tegen warmte kunnen of een mooie kunstversie.

5 Eyecatcher
Kun je echt niet omheen (bouwen), dan kun je van je radiator gewoon lekker een blikvanger maken. Spuit hem in felle kleuren, rosé gold of brons! Doe lekker gek en kies voor symmetrische vormen. Of kies voor een vintagelook door de verwarming links er rechts op een paar plekken kaal te schuren.