Schoonmaken is niet altijd het leukste taakje in huis, maar het hoort er nou eenmaal bij. Aangezien je het toch moet doet, kan je het maar beter zo leuk mogelijk maken voor jezelf. En geloof ons, met deze tips is het echt een stuk minder erg.

  1. Stel jezelf een doel

Bedenk van tevoren wat je sowieso gedaan wilt hebben en begin hiermee. Grote kans dat zodra jij er lekker in zit, je zelfs nog een extra plankje meepakt. Spreek daarnaast met jezelf af dat je na de eerste paar taken even pauze mag nemen.

  1. De juiste schoonmaakmiddelen

Zorg dat je de juiste schoonmaakmiddelen in huis hebt. Je wilt er niet tijdens je schoonmaak achter komen dat je nog langs de supermarkt moet voor allesreiniger. Overigens, gebruik niet voor alles de allesreiniger. Hoe satisfying is het als je de schimmel in je douche als sneeuw voor de zon ziet verschijnen en wanneer je kraan weer glimt? Daar heb je wel de juiste spullen voor nodig.

  1. Muziek opzetten

Muziek maakt vaak een hoop beter. Zet een lekker lijstje aan op Spotify en zing mee terwijl je lekker aan het boenen bent. Wil je tijdens het schoonmaken nog wat opsteken? Zet dan een interessante podcast aan.

  1. Samen schoonmaken

Wanneer je samenwoont is het sowieso wel eerlijk om het huishouden een beetje te verdelen, maar daarnaast is het ook veel leuker en sneller om samen schoon te maken. Zing samen mee op de muziek en drink er desnoods een wijntje bij, zo wordt het schoonmaken vanzelf een feestje!