De kleur van het jaar 2019 is bepaald. Woonliefhebbers keken halsreikend uit naar het moment waarop dé nieuwe kleurentrend bekend gemaakt zou worden. Was het hartverwarmende Heart Wood  de kleur voor dit jaar, volgend jaar mag deze kleur plaatsmaken voor Spiced Honey. Een schitterende bruintint die nog mooier is dan hij klinkt.

Amber
Nieuwe energie, optimisme en zingeving, maar dan vertaalt naar het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft.

Rustgevend
Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019.  De Kleur van het Jaar is veelzijdig en eigentijds en te combineren met vele kleuren. Het licht en omringende kleuren hebben effect  op de kleur waardoor deze nog meer tot zijn recht komt.

Dream, Love en Act
In totaal zijn er voor 2019 vier kleurpaletten: Think, Dream, Love en Act. De Kleur van het Jaar en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar.

Bron: flexa