Stop met de zoektocht naar die ene toffe spiegel of dat perfecte schilderij voor op die kale muur. De statement wall is dé trend van dit moment. De plek in huis waar je je ei kwijt kunt, waar je je hart kunt laten spreken en die meteen de aandacht trekt.

We hebben allemaal wel zo’n muur waarvan we denken: ‘Daar moet ik echt nog eens iets mee doen.’ In de hoop op een bepaald moment het perfecte schilderij of de juiste spiegel tegen te komen, blijft de muur onbedoeld jaren leeg om vervolgens de hoop maar op te geven.

Anno 2019 mag je blij zijn met zo’n lege muur, want dat betekent dat je meteen aan de slag kunt met je laatste hippe project; de statement wall oftewel gallery wall. De trend is even simpel als indrukwekkend, mits goed uitgevoerd. Het leuke is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Bomvol of minimalistisch, met de statement wall is het altijd goed. Wij zetten een paar ideeën op een rijtje.

Lijsten maar dan anders
De meeste bekende invulling aan de statement wall zijn fotolijstjes. Een allegaartje van verzamelde lijstjes, al dan niet gevuld met oudere foto’s. Deze trend kennen we al langer, maar krijgt in 2019 een nieuwe impuls. De wand mag volhangen met gigantische, exact dezelfde lijsten, keurig symetrisch opgehangen en met een simpele tekening of afbeelding. Hetzelfde kun je doen met bijvoorbeeld etsen van je favoriete kunstenaar.

Stylish souvenirs
Geen idee wat je met alle souvenirs moet doen die je de loop der jaren hebt verzameld? Kies voor een statement wall vol souvenirs. Je mini-tapijt, kandelaars, tegeltjes, hoeden, reismagazines en vliegtickets bevestig je lekker random aan de wand en deze nemen je zo regelmatig weer terug naar die toffe citytrip of perfecte wereldreis.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Prik een datum om naar die geweldige vintagemarkt te gaan, want het is tijd om te verzamelen. Bijvoorbeeld spiegels, hoe verweerder hoe beter. Of bordjes, liefst met stukjes eraf dus kun je ze voor een prikkie scoren. Oldskool bladen vol postzegels, speldjes en sigarenbandjes zijn ook fantastisch voor je statement wall.

Druppels, polkadots en triangels
Het is voor de hand liggend om daadwerklijk iets aan je statement wall te hangen, maar je kunt ook aan de slag met verf. In een handomdraai schilder je simpele zwarte druppels, kleine gouden polkadots of minimalistische bronzen triangels op je muur. Ideaal voor boven een boog of rond een deurpost en ben je er op uitgekeken? Je schildert het over en kiest voor iets compleet anders. Een werkje om regelmatig terug te laten keren.