Tot enkele jaren geleden waren het alleen de celebrities en hele rijke mensen die een inloopkast tot hun beschikking hadden. Die tijd is voorbij, want een inloopkast lijkt zelfs een beetje de standaard te zijn geworden. Hij is zelfs binnen handbereik als je geen volledige kamer ‘over’ hebt. Er zijn namelijk als je een beetje creatief denk ook mogelijkheden om bijvoorbeeld in de slaapkamer een semi-inloopkast te realiseren.

Semi walk in closet
Als je een ruime slaapkamer hebt, kan het een goed idee zijn om een open kastenwand tegen
een zij- of achterwand te plaatsen. Deze kun je geheel naar wens inrichten en verdelen. Zet vervolgens tussen het bed en de wand bijvoorbeeld een zitmeubel of dressoir en je semi-inloopkast is geboren. Je hoeft er geen kamer voor op te offeren, maar hebt toch volop kastruimte gecreëerd!

Trapjes en opstapjes
Heb je wel de luxe om een ruimte in te richten als walk in closet, dan kun je helemaal losgaan. Zet voor jezelf al je soorten kleding op een rijtje. Van daar uit kun je een verdeling gaan maken. Heb je bijvoorbeeld veel lange jurken, dan zul je een gedeelte van de kast daarvoor moeten reserveren. Heb je geen lange jassen, rokken en jurken, dan zou je kunnen gaan werken met dubbele hanggedeelten. Zo bespaar je ruimte en kun je het meeste in je kast kwijt.
Om optimaal gebruik te kunnen maken van jouw inloopkast, kies je voor een kast tot aan het plafond. Je kunt werken met ingebouwde trapjes of opstapjes. Vind je dat teveel gedoe? Dan kun je het bovenste gedeelte inzetten voor bijvoorbeeld winterkleding in de zomer en vice versa. Je hoeft dan alleen in het voor- en najaar de kleding te wisselen.

Sieraden en sokken
Belangrijk is om ook te kijken naar je accessoires. Heb je veel riemen en sjaals? Zorg dan voor een handig ophangsysteem in de kast. Dan kun je ze keurig netjes ophangen en hou je altijd het overzicht. Een laatje met verdeelsysteem voor sokken, stropdassen en ondergoed is geen overbodige luxe. Onder andere een laatje voor je sieraden en een make-uptafel, maken de inloopkast tot een luxe ruimte waar je uren kunt vertoeven.

Light it is!
Vergeet geen ruimte te reserveren voor een mooie, grote passpiegel. Fout nummer één is om aan het einde van de rit tot de conclusie te komen dat er geen plek meer is voor een spiegel. Ook de verlichting is van groot belang om een fijne sfeer in je walk in closet te realiseren. De sfeer is natuurlijk van groot belang, maar je wilt natuurlijk ook duidelijk de kleuren van je kleding en accessoires zien. Spots kun je toevoegen voor de sfeer! Kies hoe dan ook voor goed
licht, het liefst kunstdaglicht. Zo weet je zeker dat je er ook buiten de deur zo fenomenaal uitziet als dat je denkt!