De ontluikende zonnestralen van de lente, de ontspannende sfeer van de zomer, de warme herfstkleuren en de winterse schoonheid. Dankzij een serre kunnen we de seizoenen intenser beleven. We zijn immers met een serre binnen, maar toch ook een beetje buiten. Licht en het gevoel van ruimte in een glazen wereld…

Soms is het net even te fris om lekker buiten te zitten, maar willen we wel genieten van de natuur, de fijne buitensfeer en vooral de zee van licht. Een tuinkamer, natuurlijk voornamelijk van glas, geeft ons het idee dat we buiten zitten. Een ruimte waar het heerlijk behaaglijk is, terwijl we toch in de tuin lijken te zitten. Dat is precies wat we nodig hebben op zonnige, maar wat koudere dagen.

het buitengevoel
Een serre zorgt voor licht, veel licht! Bijna iedere woning is geschikt om een serre aan te bouwen, want een tuinkamer hoeft helemaal niet groot te zijn. Een knus hoekje kan ons al het buitengevoel geven en de sfeer in huis aanzienlijk verbeteren.

Licht en het gevoel van ruimte
in een glazen wereld…

home office of eetkamer?
We zien de serre vaak als een plek in huis om heerlijk van de tuin te genieten of om te lezen in een comfortabele stoel. Toch kunnen we er nog veel meer mee! Hoe geweldig is het om ons eigen home office in een serre te hebben? Werken in een lichte, fijne omgeving maakt ons een stuk productiever. Of willen we van de tuinkamer liever een sfeervolle eetkamer maken met een grote robuuste tafel waar we samen met ons gezin, onze familie of vrienden kunnen genieten van een smaakvolle brunch, een gezellig diner of een goed glas wijn?

het zonnetje binnen of buiten
Een andere belangrijke keuze die we moeten maken, ligt op het gebied van zonwering. De lichtinval kan in het vroege voorjaar heerlijk zijn, maar onder een glazen dak wordt het in de zomer vaak toch een stukje onprettiger. Met de juiste, vooral flexibele, zonwering hebben we helemaal zelf in de hand wanneer en hoeveel licht de serre bereikt.

Het realiseren van een serre aan onze woning moeten we niet onderschatten, want er komt aardig wat bij kijken. Vaak zelfs een vergunningaanvraag, maar een ding is zeker; als we eenmaal de verrijking van de serre ervaren, zullen we er zeker geen spijt van hebben!