Haarden en kachels ouderwets? Zeer zeker niet! Sterker nog: ze zijn nu populairder dan ooit. Wie prijs stelt op oer-Hollandse gezelligheid, kan niet langer om een haard of kachel heen. Deze tijd van het jaar leent zich uitstekend om ons huis te voorzien van een mooie haard of om onze huidige haard te vernieuwen.

De tegelkachel is terug
De tegelkachel. Een sfeerbepalend element waar geen woonaccessoire tegenop kan, een echte blikvanger die bovendien relatief simpel te integreren is in iedere woning én in iedere woonstijl. Natuurlijk in de meest uiteenlopende modellen en maten, dé trend van dit moment. Delftsblauw voor een kneuterig en knus effect en de roomwitte uitvoering voor een romantisch effect. Zelfs in een hypermodern interieur past de tegelkachel. Stylish zwart of knallend kleurrijk, het kan allemaal.

Houd van de houthaard
Stoer is de compacte houthaard. Hij heeft een industriële look en past naadloos in een modern interieur. Een groot voordeel is dat hij lang warm blijft. Acht uur na het doven van het vuur heeft de kachel nog een warmte van ongeveer 60° Celsius. Daar loop zelfs de ergste koukleum warm voor.

Ga voor gas
Liever een gashaard? Kies voor het hoge model, de zogenaamde ‘wood burner’. De dubbele brander zorgt ervoor dat het vlammen-spel lijkt op dat van een ‘echt’ houtvuur. Of je de haard nu inbouwt in een klassiek moderne schouw of strak in de muur, één ding is zeker: het creëert een geweldige sfeer.

Leve de liftdeur
Een andere mogelijkheid is het gebruik van liftdeurhaarden waardoor de haard tevens een kachel wordt. Met deze liftdeurhaarden gaan gevoel voor sfeer en hart voor het milieu hand in hand. Is de haard open, dan is het volop genieten van een knapperend, geurig en rustgevend houtvuur. Is de liftdeur dicht en de haard gesloten, dan is er sprake van een behaaglijke kachel met een schone verbranding.

Open je hart voor de open haard
En dan is er natuurlijk nog de authentieke open haard. Een echte eyecatcher die het gevoel geeft van nostalgie. Door het geknetter van de houtblokken, de houtgeur en de knusse warmte kom je helemaal tot rust.

 

Wat je ook kiest, het is ongetwijfeld een aanwinst op alle vlakken!