Wie gaat voor duurzaamheid, kan niet om ledverlichting heen. Moderne ledverlichting brengt niet alleen sfeer in ons huis, het bespaart ook energie. We hoeven niet meer tegen te sputteren, want ledverlichting is al lang niet meer koud en kil. Het heeft zelfs vooral voordelen en die willen we graag met je delen!

Light emitting diode. De volledige naam, maar die mogen we snel weer vergeten. De gewone gloeilamp, het peertje, wordt heet en gebruikt daardoor meer energie. Ledverlichting wordt niet warm, verbruikt daardoor minder energie en is daardoor goedkoper. Een mooie combinatie, zo vinden wij!

Warm & veilig
Er gaat niet alleen minder energie verloren aan warmte. Ook zijn ze veiliger, omdat led-lampen in principe geen brand kunnen veroorzaken als er bijvoorbeeld een gordijn tegenaan hangt en wij (en onze kinderen) kunnen er de handen niet aan branden. Het argument dat ledlampen niet gezellig zijn, kunnen we dus gelukkig ook schrappen.
Leds geven vandaag de dag een mooie kleur, warm licht. Ledverlichting leent zich zelfs ook voor dimmen voor sfeervol licht. De kleur blijft daarbij hetzelfde. In tegenstelling tot vroeger zijn er tegenwoordig namelijk heel veel warme tinten ledverlichting.

 

‘Mooi, warm licht en nog
energiebesparend ook’

In het donker
In vergelijking met traditionele verlichting biedt ledverlichting nog meer voordelen.Zo gaat ledverlichting veel langer mee: normaal gesproken hebben we er meer dan tien jaar geen omkijken naar. Een oude ledlamp wordt langzaam zwakker, dus we zitten ook niet ineens in het donker wanneer deze stuk gaat. Enig nadeel is wel dat ledlampen in aanschaf duurder zijn, evenals de speciale dimmers, maar deze aanschaf verdient zich qua energieverbruik en levensduur absoluut terug. Wij lopen dan ook weg met led!