Met een veranda bij je huis kun je sfeervol genieten van lekker weer en mooie avonden zonder dat je ervoor de deur uit hoeft. De constructie van een veranda is er in hout, aluminium of een combinatie hiervan. In de meeste gevallen is er een bepaald soort fundering nodig.

Mogelijkheden
Veranda’s zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en daarmee samenhangende prijzen. Wil je graag maatwerk of een standaard veranda? Dat beïnvloedt het prijskaartje, net als bijvoorbeeld de constructie, materiaal­dikte, kleur (standaard of afwijkend) en de garantie. Er zijn heel veel mogelijkheden bij de (aan)bouw van een veranda. Zo kun je een veranda met of zonder wanden kiezen of met schuif-wanden. Laat je daarom informeren door een expert over wat in jouw situatie het beste is.

Ventilatie
Wat is de beste locatie voor de veranda bij jouw huis? Komt er veel zonlicht op die plek? Dat is belangrijk om te weten voor een juiste ventilatie. Heeft jouw veranda geen wanden, dan kan de warmte eenvoudig wegstromen bij wind. Ligt de veranda in de volle zon en kan de warmte niet weg, dan bestaat de kans op oververhitting. Om dit te voorkomen kun je onder meer kiezen voor (verschuifbare) wanden, zonwering aanbrengen bij het dak en zonwerend glas gebruiken.