Dé trend van 2019 is om de natuur nog meer door te voeren in je interieur. En wat is dan een beter moment om dan de eerste week van januari? Het verwijderen van de kerstboom zorgt voor een gapend gat in je woonkamer en met het verdwijnen van al die sfeervolle accessoires mis je waarschijnlijk enorm de gezelligheid in huis. Toffe kamerplanten en andere botanische details zijn dan ook perfect om het nieuwe jaar te beginnen!

De botanische trend is niet nieuw, maar wint wel nog steeds terrein. Waar een flink aantal woonkamerplanten al zorgde voor een goede natuurlijkse sfeer, mag het nu allemaal een stukje verder doorgevoerd, worden. Rieten lampenkappen, robuuste houten meubelen, sisal vloerkleden en niet te vergeten stoffen met heftige botanische prints.

Basic
Om deze mooie, natuurlijke trend goed tot zijn recht te laten komen, heb je een rustige basis nodig. Dat wil niet zeggen dat alles spierwit is, maar eenvoudige muren met bijvoorbeeld een betonlook en rustige (houten) vloeren zijn een mooi uitgangspunt. Wit, groen en taupe zijn in deze stijl altijd goed, dus als je toch van kleur op de vloer of muur houdt, kies je voor deze kleuren. Bruintinten zijn ook altijd goed.

Speels en een beetje gek
Het leuke aan de Botanische woontrend is dat je het zo ‘gek’ kunt maken als je zelf wilt. Met ene rustige basis, mag het best allemaal wat speelser. Behang met een bamboeprint, weelderige bloemenzee of bananenblad, aan jou de keus! Vind je een hele wand wat te heftig, dan kies je voor de gulden middenweg. Behang dan de achterwant van een toffe boekenkast of een houten paneel dat je wegzet op een prominente plek (en ook zó weer weghaalt als je het (even) niet meer wilt).

Urban Jungle
Je mag in 2019 je huuis nog steeds de Urban Jungle-look geven, maar een overdaad aan planten. Goed voor de sfeer én goed voor de zuurstof! Waren terracotta potten de afgelopen jaren trending, deze mogen lekker naar het buitenterras of naar het balkon verhuizen om plaats te maken voor glas en riet. Glazen pot zodat je de wortels goed kunt zien, dat is wat we willen. Rieten manden en bakken zijn ook goed, evenals bamboe! Zo zet je heel snel een gezellige en natuurlijke sfeer neer. En voor je het weet, ben je vergeten dat je afscheid moest nemen van de kerstboom.