Tijd is geld, maar een momentje voor jezelf is goud waard. Niet voor niets is de badkamer in ons drukke leventje zo belangrijk. Het lijkt wel of we daar ongestoord en legitiem tot rust komen. Rust en ontspanning. Dat is wat we nodig hebben en dat vinden we in de badkamer. Luxe is nog steeds het sleutelwoord waar het badkamertrends betreft, maar daar kunnen we duurzaamheid zeker aan toevoegen. Ook daar kunnen we anno 2019 namelijk niet omheen.

Bij het kiezen van een badkamer worden we heen en weer geslingerd tussen functionaliteit om even snel een douche te kunnen nemen voordat de werkdag begint en comfortabele luxe wanneer deze werkdag ten einde is en we even tot onszelf willen komen. Wat vind je het allerbelangrijkst?

Waterballet

Heb je een beperkte ruimte voor de badkamer tot je beschikking dan is het voor de hand liggend om te kiezen voor een douche. De douchecabine is passé, evenals het douchegordijn. Door deze zaken achterwege te laten lijkt je badkamer groter dan ooit. Door middel van een verhoogde douchevloer of schuifwand zorg je ervoor dat het tijdens een douchebeurt geen waterballet wordt. De directe omgeving van de doucheruimte houd je natuurlijk heel handig handdoekvrij. Even een trekker eroverheen en klaar! Heb je een raam in je badkamer? Dan kies je met het oog op privacy voor zichtbelemmerende raambekleding. Who needs a shower curtain?!

Genieten én water besparen

Een douche in je badkamer is de perfecte gelegenheid om duurzaamheid een belangrijk onderdeel te laten zijn van je badkamer. Het is in het kader van duurzaamheid vanzelfsprekend dat we geen uren onder de douche doorbrengen, maar los daarvan zijn er volop mogelijkheden om zorgvuldig om te gaan met water en energie. De ontwikkelingen op het gebied van waterbesparende douches gaan snel. De tijd dat waterbesparende douchekoppen weinig waterdruk hadden is voorbij. Na een kleine investering in een nieuwe douchekop, bespaar je water zonder dat je daar zelf iets van merkt!

Recycling in 60 seconds

Wil je op het gebied van duurzaamheid in de badkamer nog een stapje verder gaan, dan zijn er ontwikkelingen te over in badkamerland. Wat denk je van een upfall shower. Deze reinigt tíjdens je douchebeurt het gebruikte doucewater. Zo is het binnen zestig seconden klaar voor hergebruik! Je bespaart per douchebeurt tot 90% op water, gas, afvalwater en C02. Het waterreservoir vult zich automatisch en pompt water rond. Het water wordt gefilterd en gereinigd met UV-straling. Het systeem voegt continu een klein beetje vers water toe om het water fris en op temperatuur te houden.

Watervrij!

Ook het toilet in je badkamer kun je zo duurzaam maken als je zelf wilt. Begin in ieder geval met een toilet met een kleinere spoeling en een watervrij urinoir. Dat behoeft wat extra schoonmaakwerk, maar is een stuk beter voor het milieu!

Boost

Met het oog op duurzaamheid wordt er ook meer dan ooit ingezet op besparing van energie. Bij een goede energiezuinige radiator heb je het voordeel dat je je handdoeken perfect kunt drogen én hergebruiken. Zo is het volstrekt onnodig om de gebruikte handdoeken na één keer alweer te wassen. Een tweede of zelfs derde keer moet prima kunnen, mits de handdoeken goed gedroogd worden natuurlijk. Tegenwoordig is er volop keuze op het gebied van badkamerradiatoren. Het nieuwste op het gebied van duurzaam verwarmen is een elektrische badkamerradiator met een speciale boostfunctie voor supersnelle opwarming. Het is eigenlijk onnodig om de hele dag de verwarming in de badkamer aan te hebben, want we vertoeven er maar eventjes. Met de boostfunctie wordt de badkamer in no time heerlijk warm. Maximaal badkamer comfort en nog superzuinig ook!

Met al deze duurzame maatregelen kun je zonder schuldgevoel genieten van je badkamermomentjes. Duurzaam en toch de luxe die je gewend bent!