Ben jij toe aan vernieuwing in je interieur maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen stress, wij hebben een aantal apps voor je getest die je kunnen helpen met de eerste aanpassingen in huis. Mocht je overigens niks willen veranderen in huis, dan zijn het nog steeds leuke apps om uit te proberen! 

1. Pinterest

Het is altijd goed om te starten in de oriëntatie fase. Pinterest is hier een uitstekend middel voor. Maak voor jezelf een moodboard en ga ontdekken wat jij mooi vindt in huis. Tip: maak voor elke ruimte in je huis een ander bord aan. Woon je samen? Deel je moodboard met je partner en ga samen op zoek naar wat je mooi vindt.

Bekijk hier de inspiratieborden van WonenIn.

2. Flexa

Dit is de perfecte app om verschillende kleuren op je muur uit te proberen. Met de Flexa Visualizer App is het enige wat je nodig hebt een telefoon met camera. Je scant de ruimte en kan meteen kiezen uit honderden kleuren. Zo kan je alles al virtueel uitproberen en kan je straks de eerste laag verf zonder enige bedenkingen op je muur aanbrengen.

3. Ikea Place

Door middel van Augmented Reality kan je alle producten van IKEA in jouw woonruimte plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon of tablet met camera. Vervolgens kan jij met gemak door de IKEA catalogus bladeren en de producten die je leuk vindt meteen op schaal in beeld brengen.

4. Magicplan

Ga aan de slag met Magicplan en maak binnen de kortste keren een plattegrond van je huis op maat. Zelfs de moeilijkste hoekjes worden zonder problemen opgenomen in de plattegrond. Zeker het proberen waard:

5. Home Design 3D

Met deze app wordt het een stuk makkelijker om meer inzicht te creëren in de verbouwing van je huis. Je kan eigen ruimtes maken en inrichten. Zelfs als je niet gaat verbouwen, is het een leuke app om mee te spelen.