Voor sommige mensen is het geen probleem, maar voor anderen een heuse struggle: opruimen en weggooien. Gelukkig hebben wij een serie gevonden die je een duwtje in de goede richting geeft, dus leun achterover en laat je inspireren.

We hebben het over de Netflix-serie Tidying Up with Marie Kondo, die sinds januari 2019 beschikbaar is. De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo leert ons dat het goed is om soms dingen weg te gooien. Denk maar eens na: hoeveel spullen heb jij in je huis rondslingeren die je al maanden, laat staan jaren niet meer hebt aangeraakt? Wanneer je start met deze wonderbaarlijke serie zal je schrikken van wat je zelf allemaal voor rommel hebt.

De belangrijkste vraag in de serie is: ‘does is spark joy?’ Per item stel jij jezelf deze vraag en wanneer jouw antwoord negatief is, gaat het de prullenbak/donatiebak in. Daarnaast deelt Marie Kondo de beste tips om op te ruimen. Ze geeft in haar serie niemand de opdracht om dingen weg te gooien, maar deelt de nodige tips om op een andere manier naar je spullen te kijken. Daarnaast verdeelt ze het opruimproces in verschillende stappen: je begint met je kleding, dan boeken, dan papier, daarna volgt keuken, badkamer en garage en je eindigt met spullen van emotionele waarde.

Het is zeker een aanrader om te kijken, want een opgeruimd huis is een opgeruimde geest.