De tijd dat er in de keuken alleen maar gekookt werd, ligt ver achter ons. De ruimte fungeert meer en meer als ontmoetingsplek en daar hou je met de inrichting van een nieuwe keuken natuurlijk rekening mee. Geen simpele eethoek waar je snel even je bord leeg eet, maar uitnodigende stoelen, een gróte tafel waar je heerlijk aan kunt werken, eten, borrelen en ontspannen. Details en accessoires zijn belangrijker dan ooit. Planten, decoratieve kasten en zelfs kussens en plaids maken de keuken tot een woonkamer waarin je eet!

Eentonig in de goede zin van het woord

In keukenland zijn er volop trends en dat komt mooi uit! Zo kun je bij het uitzoeken van een nieuwe keuken altijd iets naar jouw eigen smaak vinden dat nog trendy is ook! Kleuren bepalen de trends dit jaar. Hip zijn de keukens in één kleur. Mat of juist hoogglans, aan jou de keus. Of dat nu zwart, wit of eentje in een knalkleur is, dat maakt niet uit. Waar we eerst nog speelden met een andere kleur aanrechtblad, wandtegels of vloeren, bestellen we nu alles in één kleur. Dat ziet er niet alleen super stylish uit, het brengt ook nog eens rust in het totaalbeeld. Heb je een favoriete keukenkleur, maar vind je het wat ver gaan om alleen in een teint te kiezen? Dan is de monochrome keuken wat voor jou. Dat is een keuken in één kleur, maar dan in verschillende tinten. Nog steeds rustig een eenvoudig, maar door de verschillende kleurnuances een stuk speelser. Opvallend is dat ook de kranen, spoelbakken en handgrepen in vrijwel ieder gewenste kleur geleverd worden. Dat is nog eens oog voor detail met een bijzonder effect!

Kruid en bloeiers in je botanische keuken

We willen steeds meer sfeer in de keuken, omdat we er steeds meer vertoeven. Het is niet meer vanzelfsprekend om na de lunch of het diner naar de woonkamer te verkassen. Om de ruimte warm en uitnodigend in te richten heb je vaak wel wat extra vierkante meters nodig. Met de botanische keuken kom je echter ook met een wat kleinere ruimte al een heel eind. Je creëert je eigen ‘huistuin in je keuken’ met groen waar je ook nog eens iets aan hebt. Munt, koriander, basilicum, peterselie en zelfs grotere planten. Op de vensterbank of op een leuke sidetable is voor de hand liggend, maar wat denk je van een gaaf houten tuinrek dat een hele wand vult? Je eigen kruidentuin gecombineerd met sfeervolle seizoensbloeiers. Veel meer heeft je botanische keuken, op een paar fijne houten meubelstukken na, niet nodig!

Uitnodigend en informeel

Het kookeiland was al enorm populair onder de trotse eigenaren van aanzienlijke keukens. Het is namelijk een heerlijk plek om te vertoeven. Eten voorbereiden en koken onder toeziend oog of misschien wel met de helpende hand van fijne familie of goede vrienden. Met een paar toffe krukken, wordt het kookeiland een centraal punt waar gezelligheid en saamhorigheid als vanzelf ontstaat. Niet voor niets staat het kookeiland hoog op het verlanglijstje van veel culi’s. Niet iedereen heeft er de ruimte voor, maar gelukkig zijn er nog meer opties. Met een L-vormig aanrecht, creëer je hetzelfde effect op minder oppervlakte. Ook een toffe smalle (wand)bar met krukken in je keuken zorgen voor een uitnodigend maar informeel effect. Ideaal zijn ook de (vaak op maat gemaakte) uitschuifbare aanrechtbladen. In een mum van tijd creëer je meer werkruimte. Sta je alleen in de keuken, dan schuif je de boel weer in!

Gemak dient de mens

De keuken van nu is niet alleen sfeervol, technische snufjes mogen er namelijk niet in ontbreken. Gemak dient de mens, juist in de keuken. Tijdbesparend vooral! Kokend water uit de kraan, zodat je in een handomdraai heerlijke pasta, thee of gekookte eitjes op tafel hebt staan. Domotica wint terrein, juist in de keuken. Deze slimme apparaten maken het je gemakkelijk. De koffie staat klaar als je uit bed komt, de oven wordt automatisch voorverwarmd als je vanaf je smartphone aangeeft dat je bijna thuis bent en een aanrechtblad met een geïntegreerd touchscreen. Alles om koken een unieke beleving te maken!