Sfeervol slapen
De slaapkamer is de plek waar je je dagelijks ontspant, waar je je terug kunt trekken, waar je je lekker voelt. De nieuwe slaapkamertrends van dit jaar zorgen daar ongetwijfeld voor. Opvallend is dat er een paar trends te bespeuren vallen. Zo kun je kiezen voor een inrichting van jouw slaapkamer die uitstekend past bij deze tijd, maar ook eentje die bij perfect bij jou past!

Stoer slapen
Metaal, beton en grafische dessins. Niet alleen in het dekbedovertrek, maar ook in de vorm van wanddecoratie, schilderijen en zelfs lampen. Een stoere slaapkamer dus, Niet te veel poespoes, basic, maar prettig. Metalen nachtkastjes en kledingskasten, verlichting bestaande uit een enkele fitting of juist kooilampen. De sfeer haal je namelijk uit te verlichting op de juiste punten.

Rust en frisheid
Wie weinig voelt voor beton en metaal in zijn slaapkamer, is hoogtwaarschijnlijk wel in zijn nopjes met de tweede trend. Deze ademt namelijk rust en frisheid uit. Blauwtinten, een trendkleur van 2018, overheersen in deze slaapkamer en worden begeleid door zachte materialen, véél kussens, andere lichte tinten en vriendelijke vormen. Gehaakte kussenhoesjes, een zachte schapenwollen sprei, een warm vloerkleedje aan weerszijden van het bed en suèdeachtige gordijnen maken het plaatje compleet. Wie niet zo van blauw houdt, kan hetzelfde effect bereiken met een pasteltint, zacht grijs of wit.

Als een prins en prinses
Ga je voor de gulden midden weg, niet te strak en niet te druk, dan is de koninklijke slaapkamertrend iets voor jou. Anno 2018 slapen niet alleen leden van het koningshuis koninklijk. Baldakijnen, een soort overkapping van stof, zorgen al heel snel voor de chique stijl. Met fluweel en houten balken wordt het geheel robuurt en historisch. Metalen buizen en een lichte stof houden het wat moderner. Een gewoon hemelbed past ook uitstekend in deze koninklijke stijl. Dat komt mooi uit, want het hemelbed is weer hot. In deze slaapkamertrend kies je voor overdaad. Gróte woonkussens, gróte meubelstukken en natuurlijk een kaptafel en gigaspiegel die het geheel af
maken. Je kunt met de nieuwste trends dus alle kanten op. Kies jouw favoriet of mix en match! Als jij je er maar heerlijk kunt ontspannen. Sleep well!

Dromen
Blinden die niet blind geboren worden, kunnen beelden zien in hun dromen. Meestal gaat het dan om beelden die ze ooit nog hebben gezien. Mensen die blind geboren zijn kunnen geen beelden zien in hun dromen. Ze kunnen alleen maar dromen met behulp van hun andere zintuigen zoals geluid, geur, aanraking, en emotie.
Onze hersenen kunnen geen gezichten maken. In onze dromen zien we gezichten en mensen die we als eens gezien hebben tijdens ons leven. De meeste van die gezichten herkennen we niet meer of zijn we vergeten, maar ze zijn niet verzonnen! Mannen dromen meestal over andere mannen. Ongeveer 70 procent van de personages in een mannelijke droom zijn andere mannen. Vrouwen echter, dromen gelijk. Hun personages bestaan 50 procent uit vrouwen en 50 procent uit mannen. Mannen hebben ook vaker meer agressieve emoties in hun dromen.

Niet te kort en niet te lang
Sommigen kijken er naar uit om het bed in te stappen, anderen zien slapen als een noodzakelijk kwaad. Toch kun je maar beter zorgen dat je een goede nachtrust hebt:

  • Wie te weinig slaapt, krijgt sneller rimpels. Normale huidveroudering wordt namelijk ‘s nachts weer hersteld.
  • Een nacht slecht slapen heeft al een negatief effect op je geheugen.
  • Mensen die te weinig slaap krijgen, hebben meer kans op overgewicht.
  • Slaaptekort leidt tot een verstoorde stofwisseling.
  • Je moet ook uitkijken dat je niet te veel slaapt. Uit onderzoek blijkt dat
    mensen die vaak langer dan acht uur slapen meer dan gemiddeld dezelfde slaapklachten hebben als mensen die te kort slapen. Lang slapen verstoort namelijk het bioritme en ontregelt geheugenfuncties.