Gemiddeld slapen we een derde van ons leven. Vervelend genoeg heeft een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking moeite met slapen. Gelukkig zijn er meerdere dingen die we uit kunnen proberen om onze nachtrust te verbeteren. Een daarvan is het in huis halen van planten. Planten staan niet alleen schitterend in je huis, maar hebben een hoop voordelen voor je gezondheid en kunnen daarnaast bijdragen aan betere slaap.

  1. Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een echte must om in huis te halen. Allereerst omdat deze plant een helende werking heeft op je huid, maar ook omdat deze plant chemische stoffen uit de lucht zuivert en voor meer zuurstof zorgt. En dit kan je natuurlijk goed gebruiken voor een zorgeloze nachtrust.

Geen held met planten? Dat maakt voor de Aloë Vera plant niet uit, het is namelijk een vetplant en heeft maar weinig verzorging nodig. En wist je dat wanneer er bruine plekjes op de plant ontstaan, de lucht sterk vervuild is?

 

  1. Lavendel

Je kent Lavendel zonder twijfel vanwege de geur die verwerkt wordt in shampoos, geurkaarsen en vele beautyproducten. Maar wist je dat deze geur een positieve werking heeft? Het heeft namelijk een rustgevend effect en helpt je sneller in slaap te vallen. Deze plant is iets lastiger om binnenshuis goed te onderhouden, dus een kussenspray van Lavendel is een goed alternatief.

 

  1. Jasmijn

Net als Lavendel heeft Jasmijn een positief effect op je nachtrust omdat je er ’s nachts rustiger van wordt. Overdag schijn je er zelfs ook alerter van te worden, maar dit kan natuurlijk ook samengaan met de verbeterde nachtrust. Een leuke bijkomstigheid is dat de geur van Jasmijn een afrodisiacum (lees: lustopwekkend) te zijn. Laat dit nou een extra argument zijn om dit plantje je slaapkamer in te halen.

 

  1. Sanseveria

De Sanseveria is een held in het zuiveren van de lucht. Dit wordt zelfs bevestigd in een onderzoek van de NASA over luchtzuiverende planten. De verhoogde luchtkwaliteit kan bijdragen aan een regelmatige ademhaling en goed immuunsysteem. Daarnaast schijnt het plantje zelf te werken tegen een lage bloeddruk en hoofdpijn. Zet die Sanseveria maar voor het raam!

 

  1. Lepelplant

De lepelplant, oftewel Peace Lily, is ook zo’n luchtzuiverend powerplantje en mag daarom absoluut niet missen in het lijstje. De plant zorgt voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid. Daarnaast is het ook nog eens een leuke eyecatcher!